София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Христо Терзийски: Мерките за безопасност на изборите ще ни затруднят, но ще ги опазим

Вътрешният министър коментира новата структура, не била ново НСО
37 сЕвроком 176

Извършени са проверки и са наказани четирима служители от МВР, които са използвали непозволени помощни средства по време на протестите. За всеки един случай, при който не сме сигнализирани от конкретно лице, а от медиите дори, се съобразяваме и има разпоредени проверки. Това коментира министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в ефира на БТВ.

"Не подлежи на съмнение, че МВР ще опази изборите. Ще ни затруднят мерките за безопасност, но за нас няма да представлява такова изпитание. Новата структура не е нова, а реорганизация в МВР и няма да изпълнява функциите на ново НСО. Ние прилагаме добре работещи случаи от Западна Европа“, каза още вътрешният министър.

"4600 служители на МВР са минали през коронавирус. Починалите са 30. Въпреки че нашите хора са на първа линия, не означава, че не може да са се заразили извън работните си ангажименти. В тридневен срок изготвихме списък с желаещи служители за ваксиниране. Записали са се 11 000 души, което е около 20-22% от общия брой в МВР", коментира Терзийски.