София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Кирил Добрев: Нинова трябва да се оттегли с извинение за всичките си действия

Коментар на члена на НС на БСП
7 сПолитика 2233 Златина Петкова

“Корнелия Нинова трябва да се оттегли като лидер с извинение към БСП, за всичките си действия”, заяви пред bTV Кирил Добрев, член на НС на БСП. Той веднага уточни, че мнението му не е, защото иска да се кандидатира за лидер и дори каза "няма да бъда кандидат за председател на БСП никога повече".

"За всеки социалист, който носи партията в сърцето си, загубата боли. А лидерът Корнелия Нинова най-много е ръкопляскала на репликата на Стефан Данаилов, казана на конгрес на БСП, че "Когато партията загуби, е най-добре лидерът да се оттегли", коментира още Добрев.

Политикът продължи, че "личното решение на Нинова е оставката и че трябва да се говори за осъзната вина". "Няма председател, който през последните 10 г., който толкова комфортно да е провел парламентарни избори, можеше да поставя, който иска за водач, да слага, да маха председатели, да преписва програми от статии за вестници. Ние обаче сме трети, и става дума за осъзната вина.

Днес просто трябва да се смирим, да се извиним, на онези малки човечета, които всеки ден дават нещо от себе си и да се оттеглим и да дадем шанс на други хора да изградят БСП наново", добави Добрев. Той анализира и вътрешния вот, когато тя е получила сериозна подкрепа от партията.

"Но имахме братоубийствени войни, изключвахме се. Искаме властта в държавата или искаме да овладеем партията. Получи се огромна пропаст, за партийците Корнелия Нинова се представя като Жана д"Арк и Райна княгиня, но тя беше политик от Прехода, и то провален.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!