София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Комисия в НС изслушва Цацаров за БНР

СЕМ вече глоби радиото с 27 000 лева

Комисия в НС изслушва Цацаров за БНР

СЕМ вече глоби радиото с 27 000 лева

8 месецаОбщество 37 Боряна Райчева


Следващата седмица временната комисия в Народното събрание, сформирана заради казуса със спирането на сигнала на Българското национално радио на 13-ти септември, ще изслуша Главния прокурор Сотир Цацаров за течащото по случая разследване.
 
Първото заседание на комисията, председателствана от депутата от ГЕРБ Тома Биков се проведе днес, като при започването на работата й по случая, Биков посочи, че членовете й не целят да се произнасят като последна инстанция по казуса.
 
 Депутат предложи по-скоро да бъде направен анализ на медийното законодателство в страната, с цел да няма подобни други случаи. Следващото заседание на комисията ще е другият четвъртък.
 
Съветът за електронни медии вече наложи на  БНР санкции в размер на 7000 лева заради нарушаване на индивидуалната лицензия и 20 000 лева за нарушаване на принципа за гарантиране правото на информация. От радиото обаче заявиха, че ще обжалват глобите. 
 
Припомняме, че причината на скандала между СЕМ и БНР е напрежението в колектива, след отстраняването на журналистката Силвия Великова от ресора й и последвалото спиране на сигнала на радиото.