София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Корнелия Нинова: Не си продаваме гласовете и не служим за параван

Очаквайте подробности!

2 месецаПолитика 71 Марияна Стойчева

Не си продаваме гласовете и не служим за параван, категорична е Корнелия Нинова, лидер на БСП. 

"Предложението за  създаването на временна комисия за това кой е заплашвал г-н Александър Йоловски, е част от този рекет на партиите в "сглобката". Така беше с вота на недоверие, така е с бюджета на НЗОК и с други неща", напомни тя и поясни, че това би била куха комисия. Така Нинова обясни и защо БСП са гласували "въздържал се".

Като неподходящо нарече Корнелия Нинова желанието на президентът Румен Радев да наложи вето на Бюджет 2024 г. "Вето върху бюджета означава да оставим държавата, хората, всичко без пари. Неприемливо е това в тази обстановка и при тази "сглобка". Не бива да се прави", заяви тя. 

Относно продажба на земеделска земя на България, лидерът на БСП заяви, че това е недопустимо и заяви, че за другата година няма приходи от продажба на земеделски земи, но за 2025 година има предвидени. Тя поясни, че е записано като други, но има повод да се мисли, че именно земеделските земи са други. 

"На първо четене няма да подкрепим и трите бюджета, на второ четене ще подкрепим тези мерки, които отговарят на нашите искания", обобщи пред медиите Корнелия Нинова.

Нинова потвърди, че БСП ще подкрепи увеличението на някои важни доходи, както и ще застане зад това да има уеднаквяване на таксите на банките. 

Тя съобщи, че ще се постави въпросът и за таксите върху сметките, които се превеждат заплати и пенсии и е трябвало да оптпаднта, но това не се случва.

Тя разкри, че всички сега стоят и се пазарят за здравето на хората и уточни, че става въпрос за много пари. 

 Очаквайте подробности!