София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Костадин Ангелов се оплака: Всички ние, които стоим срещу вас, плащаме висока лична цена

"Но само с последователни действия може да ограничим този вирус"
52 сЕвроком 1377

Когато затягаме мерките се говори, че пречим на икономиката, когато разхлабваме мерките се говори, че не ни е грижа за здравето на хората. Това е изключително неприятно. Искам да кажа, че всички ние, които стоим срещу вас, плащаме висока лична цена. Но само с последователни действия може да ограничим този вирус. Считам, че до момента сме били прави. Това коментира по време на редовния седмичен брифинг на НОЩ здравният министър Костадин Ангелов. 

Получихме писмо от ЕС, че България трябва да отмени заповедта си за износ на медикаменти и кислород. Но ние се водим първо от нуждите на нашите граждани, каза още Ангелов. Тогава, когато у нас няма недостиг на кислород и медикаменти, тогава заболеваемостта ще бъде отменена. Водим се от интересите на българския народ, категоричен е министърът на здравеопазването. 

Имунитет се постига 10 дни след поставянето на втората доза на ваксината. Към днешна дата направените ваксини са 66 163, от които на 18 612 души им е поставена втора доза, информира още Ангелов. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!