София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Костадинов: Някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий

"Македония е държава, наследила агресивното поведение на старата Югославия", заяви лидерът на "Възраждане"

45 сПолитика 491

"България и Македония са военни съюзници в НАТО. На базата на точно какво решение наш военен съюзник ще налага евентуално решение за забрана за посещение на евродепутати, народни представители, на политически представители? Това съюзническо поведение ли е? Това са неприятелски действия. Някой се опитва да вкара България и Македония в руско-украинския сценарий. Това се случва не заради наши действия, а заради наши бездействия", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той подчерта, че Македония е държава, наследила агресивното поведение на старата Югославия.

"Тя видя миналата година, че България отстъпва на натиск. В парламента още не беше взето решението за премахване на ветото, а македонските медии вече пишеха, че България се е съгласила. Знаеха за разговорите на Христо Иванов с френския посланик. Информацията тече от страна на представителите на европейските институции в България към Македония. И се оказва в един момент, че България в поставена под натиск, а ние сме държавата-член на Европейския съюз", смята Костадинов.