София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Кристиан Николов остава в ареста

Бяха разпитани част от свидетелите по делото за смъртта на Милен Цветков
23 мПравосъдие 331 Златина Петкова

Кристиян Николов, обвинен за причиняването на смъртта на журналиста Милен Цветков, остава в ареста, решиха днес магистратите в Софийски градски съд.


Преди да се произнесат, Николов и защитатата му поискаха мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека таква, като обвиняемият каза пред съда: "Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чиито живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления. Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се"


Иначе, днес в зала показания дадоха приятелката на Николов Симона Цанкова, както и други негови близки. Цанкова обясни, че любимият й, с когото са заедно от години, никога не е употребявал наркотици, нито е злоупотребявал с алкохол. 


Момичето сподели още, че в деня преди фаталната катастрофа е решило да празнува рождения си ден. За целта, Симона и приятелите й, сред които и Кристиан, са си направили пикник на Витоша, но ги заловили полицаи. Това се случва в периода, в който  посещението на планини и паркове беше забранено заради пандемията от коронавирус.


Цанкова, която избяга от журналистите и отказа да отговаря на въпросите им селд разпита си,  твърдеше още в зала, че след удара в колата на Цветков, видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на ранения журналист. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата му, правил му и изкуствено дишане и му дал вода.


Припомняме, че Цветков загина навръх Великден миналата година, след като колата му, спряна на червен светофар, беше ударена от джипа на Николов със скорост от близо 100 километра в час.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!