София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Лаура Кьовеши идва скоро в София

Главният прокурор на ЕС отговори защо отхвърли 6 от 10-те кандидати за европейски делегирани прокурори
1 мПолитика 571 Антоанета Начева

Главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши ще посети София съвсем скоро. Това заяви тя в интервю пред БНР след днешния официален старт на Европейската прокуратура в Люкиембург. Кьовеши не уточни кога точно ще бъде посещението ѝ и заяви, че ще даде информация на по-късен етап. 

На въпроса защо е отхвърлила 6 от 10-те кандидати за европейски делегирани прокурори в България, главният прокурор на ЕС заяви: "Ние имаме своите вътрешните процедури и като се опираме на тях, трябва да проверим дали кандидатите отговарят на критериите за изборност. Има и други, като например опитът, който те притежават, за да разследват финансови измами. Някои от кандидатите нямаха прокурорски опит, за да изготвят обвинения или да правят пледоарии в съда".

"Не можем да правим отстъпка за никого", отсече Кьовеши и допълни, че възможно най-скоро очаква новите кандидатури, за да може Европейската прокуратура да действа изцяло.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!