София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Левон Хампарцумян: Не е нужно ново удължаване на кредитната ваканция

Според финансиста, ако един бизнес е неустойчив, то той е такъв и без пандемия
1 чОбщество 546 Златина Петкова

“Не мисля, че нужно ново удължаване на кредитната ваканция. Тя беше глътка въздух, докато се справим с медицинския проблем, а той вече почти разрешен. В крайна сметка, нека не забравяме, че ако даден бизнес  неустойчив, той е такъв и с пандемия, и без нея”, заяви пред bTV финасистът Левон Хампарцумян.

Хампарцумян посочи, че кризата е показала, че  устойчивостта на бизнесите и на финансите е много важен фактор, като той се нареждал до умението да се генерират пари.

“Най-добре е фирмите, които са взели кредит, да си говорят с финансовата институция, която им е отпуснала заема. Не мислите, че след края на мораториума банките ще си поискат парите на другия ден”, заяви още финансистът и допълни, че много по-вероятно банката и клиентът да търсят начин да се убедят взаимно, че кредитът може да се върне.
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!