София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Макрон предложи да бъде посредник в преговорите между САЩ и Иран

Френският президент е категоричен, че в диалога трябва да участват Саудитска Арабия и Израел
54 сПолитика 433 Боян Марков

Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да бъде посредник в преговорите между САЩ и Иран. Държавният глава е категоричен, че за да проработят едни бъдещи преговори, в тях трябва да се намери роля за Израел и Саудитска Арабия.

Макрон е на мнение, че може да бъде "справедлив брокер" в отношенията между двете страни. Припомняме, че Доналд Тръмп оттегли Съединените щати от сделката на Запада с Иран за тяхната ядрена програма.

Международната общонст се надява, че с идването на власт на новия президент на Съденените щати Джо Байдън, решението ще бъде преразгледано.

"Ще направя всичко, на което съм способен, за да подкрепя евентуална инициатива от Съединените щати за възобновяване на сериозния диалог. Ще бъда на разположение", категоричен бе френският президент.

"Всъщност, бях на разположение и преди две години. След това отново преди половин година. Но така или иначе смятам, че трябва да договорим ново споразумение с Иран. И президентът Байдън трябва да изиграе ключовата роля в това", изрази своята увереност Еманюел Макрон. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!