София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Манолова: РИОСВ да бъдат разформировани и да се преосноват

"Рестартът на държавата не означава само детронирането на Борисов"
4 мЕвроком 834

РИОСВ масово не изпълняват задълженията си, прикриват замърсителите на въздуха и се подиграват на гражданите. Нашето предложение е да бъдат разформировани тези структури и да се преосноват. Рестартът на държавата не означава само детронирането на Борисов, а и на всички институции, които не защитават интересите на гражданите. Във всеки по-голям град в България има икономически силни субекти. Тъй като става дума за огромни печалби, институциите са на колене, с вързани ръце, в унизителната роля на пешки и не смеят да предприемат действия срещу замърсителите.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Благоевград вчера, където се срещна с граждани.

ЧОт „Изправи се.БГ“ подкрепихме протестите срещу мръсния въздух в Благоевград, както и във Враца, Велико Търново, Нова Загора и Пещера. Настояваме пред пореден здравен министър за въвеждането на правила за отстоянието на промишлените обекти в населени места. Всеки си отваря промишлено предприятие както желае, ако е достатъчно силен го прави и без ОВОС. Благодарение на нашите настоявания беше спряна кариерата в Белащица, вероятно няма да бъде направена и кариерата в Първенец", допълни Манолова.