София 10 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 13 °C
Варна 14 °C
Бургас 17 °C
Начало Новини Предавания На живо

Марешки: Нищо добро не е видяла България от това, че Радев стана президент

"БСП е един страшен хаос, сътворен от Корнелия Нинова"

Марешки: Нищо добро не е видяла България от това, че Радев стана президент

"БСП е един страшен хаос, сътворен от Корнелия Нинова"

5 месецаПолитика 13 Боряна Райчева


Лидерът на партия Воля Веселин Марешки коментира решението им на втори кръг от гласуването да подкрепят Сотир Цацаров в кандидатурата му за нов шеф на КПКОНПИ.

Единствени имахме смелостта да предложим достоен кандидат, който да оспори кандидатурата на Сотир Цацаров. Разбира се, Цацаров е изключително силен кандидат. Той е имал един мандат като главен прокурор, а през това време не сме имали особени забележки към него. 

Имаше две достойни кандидатури, едната не мина, гласувахме за другата. Когато ние издигнахме нашата кандидатура, друга нямаше. Не знаехме кой ще се кандидатира. Имам съмнения, че е имало задкулисни договорки. Но ние сме свободни хора, никой не може да ни каже как да гласуваме. Нормално е да гласуваме за другия кандидат на втори кръг. Така се случи и при изборите за президент, когато народът гласува за Румен Радев. Трябват свободни хора. Нищо не се е променило от това, че Румен Радев е президент на България. А той има огромна власт. Той не можа да избяга от зависимостта си от БСП, категоричен е Марешки. 

По думите на депутата от Воля БСП в момента е един "страшен хаос, сътворен от Корнелия Нинова". Тя не можа да се вмести в партията. Утре ще си отиде от БСП и никой няма да се сеща какво е направила, допълни още Марешки.