София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Марияна Николова: В заведенията можем да спазим безупречно правилата

Министърът на туризма очаква браншът да отвори на 1 март
6 сОбщество 437 Златина Петкова

“Заявката, която министър-председателят даде е да отворим заведенията на 1 март и аз вярвам, че това ще се случи. Убедена съм, че в заведенията можем да спазим безупречно правилата”, заяви пред БНТ министърът на туризма Марияна Николова.

Николова разясни, че това, разбира се, ще се случи, като се спазва капацитета от 50% заетост на местата, както е към момента при хотелите. Освен това щяло да има и лимитиране на часа на работа. Въпреки готовността на бранша да отвори , министърът допълни, че окончателното решение, щяло да бъде взето от здравните власти.

Министърът изрази и надежда, че туризмът през почивните дни не следва да бъде забравен, като разясни, че с възстановяването на полетните връзки, той плавно ще възвърне своето място.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!