София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Министърът на околната среда: Не съм се отказал да спирам вноса на отпадъци

Асен Личев коментира, че планът му ще е в съответствие с всички регламенти
23 сПолитика 310 Ивана Иванова

Да не си мислите, че съм се отказал да спирам вноса на отпадъци. Н Продължава подготовката така както си я бях замислил. Много трудно могат да ме преборят и не разчитайте, че ще се пропукам. Това каза министърът на околната среда и водите Асен Личев на брифинг пред медиите.

"Програмата те бъде в съответствие със закона за околната среда, законът за отпадъците, Конституцията, както и регламента на ЕС за отпадъците", допълни той.

"Заварих банкрутирало министерство и дълговременно неизпълнение на основните задължения. Отвън като гражданин ми миришеше на корупция и влязох вътре, за да търся доказателства. Извиках началника на инспектората и ѝ поисках оценка на корупционния риск на отделните звена. Тя ми каза, че го има като служебно задължение, но я няма методиката за тази оценка... Разбрах, че темата за борба с корупцията дори по средните етажи на министерството не е стояла като сериозна. Напротив, там не е трябвало да има такава борба", коментира преди дни Личев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!