София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Млад мъж почина от COVID-19 в Бургас след лутане между три болници

От Белодробната болница отказват да приемат пациента
пропускане
9 чЕвроком 370

Млад мъж загуби битката с коронавируса в Бургас, след прехвърляне между болници в града. 36-годишният Калин Карапачов първоначално се е лекувал в дома си в Обзор с антибиотици. На десетия ден обаче състоянието му се влошава. 

Потърсена е бърза помощ, но няма свободни линейки и Калин сам тръгва към Бургас. Личната лекарка му поставя орбазон. Снимката показва, че Калин е с двустранна пневмония и трябва да бъде приет в Спешно отделение.

От УМБАЛ Бургас уточняват, че са получили сигнала около обяд, но го пренасочили към Белодробната болница, защото бързият му тест бил отрицателен за коронавирус. 

От Белодробната болница в Бургас също отказват да приемат пациента, след като му измерват сатурацията и преценяват, че е за шокова зала.

Около 20.30 същата вечер пациентът е докаран обратно в Спешно отделение на УМБАЛ Бургас с тежка дихателна недостатъчност. На място се прави бърз антигенен тест за коронавирус, който излиза положителен. 

След това е преместен в болницата в "Меден рудник" в късните часове на нощта, посочват от УМБАЛ Бургас, лекарите правят всичко възможно за живота му.

УМБАЛ Бургас за издъхналия пациент: Над 4 часа опитвахме да му помогнем