София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Младеж преби до смърт възрастен мъж във Врачанско

Убитият е живеел на семейни начала с бабата на момчето

Младеж преби до смърт възрастен мъж във Врачанско

Убитият е живеел на семейни начала с бабата на момчето

35 сКрими 480 Златина Петкова


Криминално проявен младеж нападна и преби 51-годишен мъж във врачанското село Крива Бара. Мъжът е починал от раните си във врачанската болница.

Това е второ извършено убийство от страна на младия мъж. На 13 април 2019 година, току-що навършилият пълнолетие Александър е пребил до смърт с бухалка дядо си Любомир. Във вторник вечерта пък той е извършил нападение срещу Георги Георгиев - мъжът, с когото баба му живеела на семейни начала. 

Съучастник в убийството е 34-годишният вуйчо на Александър. Наскоро той се прибрал от Германия. Във вторник вечерта двамата с младежа се напили, отишли в дома на Георги и започнали да го бият. 

Кметът на Крива Бара Илиян Иванов изказа своето възмущение по повод деянието. Хората в селото също са потресени и споделят, че Александър е трябвало да бъде прибран в затвора още след първото убийство. 

Младежът е задържан за 72 часа с прокурорско постановление за убийството на втория мъж на баба си, съобщиха от областната дирекция на МВР. Делото срещу Александър е насрочено за 31 юли от Врачанския окръжен съд.
 
Младият мъж е бил съден и преди. На 20 юни 2018 г. той е задържан, след като полицията открила нива с канабис, който той отглеждал в двора на баба си и дядо си в селото. Изкоренени са били 43 стръка с дължина около два метра и е иззет плик с готова продукция. Тогава той е сключил споразумение с прокуратурата е бил осъден на пробация за срок от шест месеца, като конфискуваното количество дрога било на обща стойност над 6400 лв.