София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Мустафа Карадайъ: ДПС подкрепя членството на Северна Македония в ЕС (ВИДЕО)

Обръщение на председателя на партията
3 мЕвроком 682

"Целта на политиката за разширяване на Европейския съюз е да обедини европейските държави в общ политически и икономически проект. Тя също така води до засилване на присъствието на Европейския съюз на световната сцена. Това е геостратегическа инвестиция към стабилна, силна и обединена Европа, основана на общи ценности и предлагаща демократично управление и зачитане на основните права и свободи на човека". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в обръщение в социалните мрежи.

"Надявам се дискусиите за икономическия растеж и регионалното сътрудничество да продължат и на следващата среща в рамките на „Берлинския процес“, която ще събере лидерите на Западните Балкани и Европейския съюз на 10 ноември под домакинството на България и Северна Македония", добави той.

"Ние като ДПС още от 1990-те години сме заявявали нашата позиция за пълноправното членство на всички държави от Балканите в Европейския съюз. И занапред ще продължим да работим в тази посока", категоричен бе председателят на ДПС.