Мюнхен с най-много подадени заявления за гласуване в Германия

Изборните секции в страната са 69
4 месецаИзбори 2021 125

Изборният ден в Германия вече започна. Тази година изборните секции са абсолютен рекорд - 69. Мюнхен е градът с най-много подадени заявления за гласуване - 1193. Тук секции са три, две в генералното консулство и една в ресторант в града. Общият брой подадени заявления за гласуване по информация на ЦИК за Германия са рекордните 13 666.

"Кампаниите, които правим, са предимно в социалните мрежи, но за да достигнем максимален брой хора посетихме и българските магазини, където имаше огромен интерес и ентусиазъм в собствениците". Това заяви заместник-председателят на СИК в Есен - Катя Златкова.

"Специално разработена интернет платформа ще дава информация в реално време колко натоварена е всяка секция. Подобно на светофар, червено сигнализира, че има голяма опашка и се чака много, оранжево е при средно чакане и зелено - каним повече хора да идват", заяви от своя страна председателят на ЦИК в Есен - Даниел Димов.

Желанието на доброволците е кампаниите да доведат рекорден брой избиратели до урните.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!