София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж от Видинско бе осъден на година затвор, заплашил съпругата си с убийство

Съобщава се, че 30-годишният мъж е многократно осъждан

2 месецаКрими 9 Василен Петров

Съд постанови една година затвор за мъж, обвинен от Районна прокуратура – Монтана, за отправени, в условията на домашно насилие, закани с убийство, спрямо жена

30-годишният Д.Д. е многократно осъждан. По подаден сигнал за отправени обиди и закани с убийство, спрямо Ц.Д., е било образувано досъдебно производство. В хода на разследването е установено, че през 2020 г. пострадалата жена е заживяла, на съпружески начала, с подсъдимия. По време на съвместното съжителство мъжът проявявал ревност и често отправял заплахи към нея. 

На 21 юли 2023 година, в Лом, пред сградата на Дирекция "Социално подпомагане", мъжът се заканил с убийство, ударил я в главата и я влачил за косата пред детето ѝ. Няколко дни след първия случай, той отново се заканил с убийство, докато тя била в автомобила с детето си. Викал, настоявал тя да отвори колата, след което се качил на тавана ѝ и с крак счупил предното панорамно стъкло.

На 4 август жената била на среща по координационен механизъм за дете в риск в отдел "Закрила на детето" в Лом. Мъжът дошъл в двора на институцията, викал, обиждал жената, удрял по прозореца на стаята, където се провеждала срещата, направил опит да влезе вътре. Жената заявила на служителите, че много се страхува за живота си, споделила, че в агресивно състояние мъжът може да я убие.