София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Настолните игри, с които ще смаете приятелите си

Сигурни сме, че не един път сте се чудили какво да правите с вашите приятели в свободното ви време
38 сЕвроком 140

Сигурни сме, че не един път сте се чудили какво да правите с вашите приятели в свободното ви време. Не ви се ходи на кино, вече сте били кафе, не сте гладни, разходката в минусови температури не е най-добрата идея. Какво ви остава? В тези моменти много от вас са започвали да ровят в главите или телефоните си за идеи. Но вече няма нужда. Днес ще ви запознаем с някои от най-добрите настолни игри, които следващия път, когато изпаднете в подобна ситуация, може да изпробвате.

„Game of the Century“ в Германия, САЩ и още много други държави по света

Играта определено е припознавана като едно от най-добрите стратегически заглавия и като перфектна социална настолна игра. Ако дотук ви се струва сложно да познаете коя е играта, ние бързаме да ви кажем, че говорим за Catan - една истинска магия, която привлича все повече последователи по света. Действието се развива на неизвестен остров, наречен Catan, на който племена от безстрашни мореплаватели току-що са акостирали за пръв път. Играта изисква голяма доза пресметливост - добре да прецените кога какво ви е нужно, без да изпадате в липси. С времето градът се разраства, а първите заселници на този остров се впускат в ожесточени битки за надмощие. Играта разполага и с разширения, които ще допринесат за още по-голямо разнообразие на игровата карта.

Поканете великите домове от Game Of Thrones в дома си

В България, подобно на целия останал свят, сериалът Game Of Thrones придоби популярност, на каквато малко други филми и сериали са се радвали до този момент. Затова и създателите на играта не пропуснаха да се възползват от обичания сюжет, който им гарантира сигурен интерес. Monopoly Game of Thrones е специално издание на класическата игра Монополи. Единствената разлика с версията, която може би повечето от вас познават е, че тук вие влизате в ожесточена битка с единствената цел да седнете на Железния трон. Ако сте гледали сериала, то добре знаете, че или губиш, или печелиш. За да триумфирате над останлите обаче, ще са ви нужни качества като хитрост, ловкост и пресметливост. Ще ви се налага да събирате пари и да инвестирате само тогава, когато наистина си заслужава. Ако сред вашите приятели има страстни фенове на сериала, тази игра определено ще им хареса. Забавлението ви е гарантирано, а завръщането към един вече приключил сериал е несравнимо.

"Прилича на УНО, с тази разлика, че има кози, вълшебни енчилади и котета, които се опитват да ви убият."

Така CNN описват следващото заглавие в нашата класация, а именно - “Експлодиращи котки”. Екстравагантна още със своето име, тази игра със сигурност ще привлече интереса на цялата компания. Играта е на принципа на “руската рулетка”, като всеки от играчите тегли карти, докато някой не изтегли “експлодиращата”. За да бъде по-интересно, в тестето има карти, които предотвартяват експлозия, такива, които добавят допълнителни карти в тестето на противниците или ви дават възможност предварително да надникнете в неизвестното. “Експлодиращи котки” е подходяща за всички над 7-годишна възраст, които обичат котки, експлозии, по-малко кози и понякога лазери.

Колко сте добри в отгатването на думи?

Има игри, които въпреки че ви карат да мислите, са изключително разтоварващи и приятни. Може би най-добрият пример за такава игра е Концепт. Оставете състезателния дух настрани, защото тук ще играем за забавление. Сигурни сме, че всички познавате класическата игра на думи - един обяснява, а другите се опитват да познаят. Е, тук правилата са малко по-различни. Имате игрова дъска и цели 110 карти, всяка от които ще ви помага да давате насоки на другите играчи коя е думата, която сте си намислили. Определено ще се посмеете на изобретателните мисли и неясните сигнали на другите играчи, както и на своите собствени предположения, които ще се оказват напълно нелепи. Победата остава в ръцете на играча, събрал най-много точки накрая на играта, като всяка позната дума или фраза носи по две точки.

Black Stories

Много заплетени истории, почти толкова жертви, престъпления с неустановен произход, самоубийства, убийци, които се търсят и едно смъртоносно ястие. Каква е връзката между всички тези неща - вие ще кажете. Целта на играта е да разрешите загадките. Black Stories се състои от куп страховити истории, които може да са се случвали някога някъде на някого, но може и да са само плод на нечие въображение.  Тази игра е чудесен начин да запълните свободното време в голяма компания, защото броят на играчите е неограничен и всеки от вас може да се впусне в решаване на загадките. За целта са ви нужни само логическо мислене, въображение и добро настроение.