София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Навални: ФСБ потвърдиха, че са искали да ме отровят (ВИДЕО)

Той публикува запис на разговор с Константин Кудрявцев от ФСБ
1 мЕвроком 361

Алексей Навални публикува запис на разговор с Константин Кудрявцев от ФСБ, предполагаем участник в отравянето срещу опозиционен лидер, който се проведе през лятото на 2020 г. в Томск.

По време на разследването на Bellingcat Навални се обади на служители на ФСБ, за които се твърди, че са участвали в операцията, за да отровят политика. Навални каза, че се е обадил чрез специално приложение, така че Кудрявцев вярва, че му се обаждат от работен номер. В разговора Навални се представи като помощник-секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев.

Навални: ФСБ потвърдиха, че са искали да ме отровят (ВИДЕО)

В разговор с Алексей Навални, човек, идентифициран като служител на ФСБ, Константин Кудрявцев, обясни, че политикът щял да умре, ако не беше бързото кацане в Омск и атропинът, приложен му от лекарите на линейката. Събеседникът на Навални каза още, че отровното вещество е било приложено върху бельото на Навални.

СВЕТОВЕН СКАНДАЛ: Навални разговаря с убийците си (ВИДЕО)

По време на разговора Навални вече е знаел, че Кудрявцев е замесен в шпионажа му, а също е отлетял за Омск, след като Навални е бил изпратен за лечение в Берлин, казват разследващите.

CNN: Руският опозиционен лидер Алексей Навални разкри как е бил отровен (ВИДЕО)

Руските власти отричат ​​Навални да е бил отровен и не е образувано наказателно дело.
Bellingcat, The Insider, CNN и Der Spiegel публикуват разследване, в което се посочва, че Алексей Навални е бил отровен от Новичок от специална група служители на ФСБ, които са го следили от няколко години. Самият Навални заключи, че подобна операция не би могла да бъде извършена без одобрението на ръководителя на ФСБ Александър Бортников и руския президент Владимир Путин.

ЧАСТ ОТ РАЗГОВОРА НА НАВАЛНИ С ПРЕДПОЛАГАЕМИЯ МУ УБИЕЦ (ВИДЕО)

Няколко дни след разследването Владимир Путин нарече разследването на отравянето на Навални „легализация на материали от американските специални служби“.