София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Най-добрите цветови съчетания за модерен външен вид

Не винаги е лесно да се съчетаят правилно цветовете на нашите дрехи

4 чЛайфстайл 989 Ивана Иванова

Не винаги е лесно да се съчетаят правилно цветовете на нашите дрехи. За това сме ви подготвили малко ръководство, което ще ви помогне да създадете страхотни тоалети и да съчетаете цветовете по най-добрия начин.

Разбиране на цветовете

В модата, както и в много други сфери се използва хроматичния кръг, който се състои от 12 основни цвята. Кръгът се разделя на три категории:

Основни цветове

Основните цветове са жълто, червено и синьо. Това са цветове, които не могат да бъдат получени чрез смесване на други цветове. Те вървят добре заедно, но предпочитаме да ги разделяме и да ги носим по-внимателно. Червена чанта, жълта тениска, синя пола и др. Тези цветове стоят добре и на маникюр, като това е доста приятен и естествен начин да добавим някой от основните цветове към визията си.

Вторични цветове

Вторичните цветове са резултат от смесването между основните цветове. На цветното колело това са лилаво, оранжево и зелено. Хармонията на тези три цвята е много красива, но нюансите им са още по-красиви, така че не се колебайте да ги използвате заедно.

Третични цветове

Третичните цветове са тези, получени чрез смесване на първични и вторични цветове. Те са групирани в шест нюанса: лилаво, тюркоазено, индиго, охра, зелено шартрез и вермилион. Тези особено интензивни цветове ще бъдат перфектно свързани с неутрални тонове.

Допълнителни цветове

Най-добрите цветове за съчетаване са допълнителните цветове. В хроматичния кръг това са противоположните цветове като червено и зелено, лилаво и жълто, както и синьо и оранжево. Въпреки че комбинацията от тези цветове може да ви се стори дръзка, тя всъщност е доста добра! Оранжевото и розовото например са перфектна комбинация, и всъщност са класика, която със сигурност няма да остане незабелязано.

Монохромни визии

За тези, които не искат да поемат твърде много рискове стилистично казано, монохромният външен вид е за вас! Монохромен означава един цвят, така че всичко е свързано с обличането само с един нюанс. Следователно вашето облекло ще бъде изцяло черно, жълто, червено, розово, кафяво и т.н. И това е добре, защото монохромните визии са много модерни този сезон и са най-вече изключително елегантни! Дамски комплекти в един цвят съчетани с чанта или обувки в същия нюанс са перфектната визия за уикенда.

 

Колко цвята мога да нося едновременно?

За успешен външен вид правилото е никога да не носите повече от три цвята заедно. Малко изключение, ако изберете нюанси на цветовете, тъй като обикновено това е комбинация от топли и студени нюанси, което следователно е по-малко "агресивно" визуално. Ако изберете основни или вторични цветове, съветваме ви да омекотите всичко с неутрални и студени тонове като бежово или бяло. Цветният стил е много елегантен, когато е хармоничен, така че избягвате претоварването на тоалета си. Същото важи и за маникюрът ви. Перфектният маникюр може да постигнете чрез комплекти за маникюр с гел лак, които ще ви помогнат да създадете перфектен дизайн с красиви цветове.

Нашият съвет за носене на цветовете

Нашият съвет е да бъдете смели и да подхождате към всяка визия без очаквания, защото тогава се получават най-добрите комбинации. Спазвайки нашите съвети вие можете да превърнете всеки скучен аутфит, в прекрасна и модерна визия. 

Следователно:

  • Изберете 2 или 3 доминиращи цвята във вашето облекло и не повече (тъмносиньо, сиво, кафяво, бежово, каки)
  • Помислете за баланса и хармонията: ярките цветове трябва да се смекчат от по-неутрални цветове като сиво или тъмносиньо
  • Играйте си с нюансите и правете експерименти