София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Николай Малинов: Жан Виденов е синоним на морала

Поведението на американците е грубо вмешателство в българските дела, заяви той
1 мПолитика 1076

"Спойката в нашата организация е Жан Виденов. За мен той е синоним на морала в българската политика... Той си замина от властта не заради зърнената криза, която е измислена, не е заради валутната криза, която е създадена изкуствено, това е нежеланието на Жан Виденов като силен държавник. На американците силен държавник не им трябва. Жан Виденов беше свален, защото не даде въздушен коридор за бомбардирането на Сърбия".

Това коментира пред БНР Николай Малинов, председател на партия "Възраждане на отечеството", която ще се яви на изборите в коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република". Той е и председател на национално движение "Русофили".

"Събра ни лозунгът за чиста и свята република. Лозунгите ни ще бъдат справедливост, родолюбие и България - зона на мира... Разбираме от управление на обществено-политически процеси, не сме изневерили на народа си... Имаме голям потенциал в левия сектор, в патриотичния сектор с морала и с доверието на хората, които сме се събрали".

Той коментира санкциите, които Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ наложи на три български лица за значителната им роля в корупцията в България, както и техните мрежи, обхващащи 64 организации: 

"Американското правителство не може да каже някой дали е корумпиран, лъжец, лош човек. Поведението на американците е грубо вмешателство в българските дела. Тези неща се доказват единствено от съда... Еднополюсният свят е приключил. Кои са те, че ще правораздават тук вместо българския съд".

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!