София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Николай Маринов: Намаляването на цените на продуктите включва преговори с търговските вериги (ВИДЕО)

По думите на Маринов намаляването на цените е "дълъг процес, който трае повече от месец-два"

1 годинаПолитика 3

"За мен като изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум" и като български гражданин е важно българският народ, потребителят, нашите клиенти да знаят истината и само истината."

Това заяви отстраненият директор на държавното дружество "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком".

"Първото твърдение на министър Никола Стоянов, а и на всички около него, беше, че в деня на моето освобождаване аз съм намалил цените на продуктите във фирмените магазини", припомни Маринов.

Показвайки документ на негова заповед от 17 февруари 2023 година, с която намалява цените във фирмените магазини, отстраненият директор "Ел Би Булгарикум" заяви, че това е първата лъжа, която пада. По думите му намаляването на цените е "дълъг процес, който трае повече от месец-два". Маринов посочи, че процесът е включвал преговори с големите търговски вериги по новите им условия за 2023 година.

На въпрос на водещия Сашо Диков защо е необходимо да се преговаря с големите търговски вериги за намаляване на цените, отстраненият директор "Ел Би Булгарикум" отговори:

"Защото част от неписаните условия, за да може да продават наша продукция в техните големи търговски филиали на магазините, е цените в нашите фирмени магазини да са същите или близки до техните, което е пълен абсурд."

По думите на Николай Маринов, ако фирмените им магазини продават продукцията по-евтино, големите търговски вериги "започват да правят проблеми, да намаляват поръчките и да не продават продукцията".