София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Нова серия на облекчаване на противоепидемичните мерки подготвя Гърция

От полунощ вечерният час става от 1.30 през нощта до 5 часа сутринта
8 сЗдраве 158 Антоанета Начева

Ново облекчаване на противоепидемичните мерки подготвя Гърция от полунощ. Запазва се вечерният час до края на месеца, но пордължителността му ще е по-малка продължителност - със забрана за движение от 1.30 през нощта до 5 часа сутринта. Удължава се и работното време на заведенията до началото на вечерния час. Тази мярка ще отпадне от 1 юли, съобщи заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас.

Позволяват отново музика в заведенията. Увеличава се допустимата заетост за театри и концерти на открито на 75% зрители от общия капацитета. Част от заведенията на закрито също отварят при условие, че имат два изхода и се спазва дистанция между клиентите. Броят на гостите за сватбени тържества също е увеличен, но само за заведения на открито.

Съветът от специалисти предлага на премиера да се въведат и поощрения за ваксинираните, които да стимулират имунизацията предимно сред младите хора. Нощните заведения от есента да приемат клиенти само ваксинирани със сертификат, а на всички стадиони зрителите да представят имунизационен паспорт.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!