София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

ОБРАТ: Задържането на Иво Божков се оказа фалшива новина

Водещият на "Евроком" и общински съветник е бил объркан с друг протестиращ от Вилдан Байрямова

ОБРАТ: Задържането на Иво Божков се оказа фалшива новина

Водещият на "Евроком" и общински съветник е бил объркан с друг протестиращ от Вилдан Байрямова

2 мЕвроком 857


Фалшива новина се оказа задържането на телевизионния водещ на "Евроком" и общински съветник в София Иво Божков.

Информацията е тръгнала от журналиста на Биволъ Вилдан Байрямова, която в объркването си обяви във Фейсбук, че Божков е задържан.

Ето какво написа Вилдан Байрямова във Фейсбук:

Огромен гаф сътворих, за което моля да ме извините, приятели. Няколко души отстрани на площада бяхме повече от сигурни, че гледаме и слушаме самия Иво Божков, а и така се чу името му, обявено по микрофона. Намериха се приятели, които веднага ме предупредиха за грешката. Сега освен на вас, че ви подведох, поднасям извинения и на Иво Божков, когото забърках в такава каша. Ето какво съм написала одеве в емоцията си, няма да го изтрия, тъкмо повече хора да ми видят резила, роден под напора на емоцията. И така вече съм вбесена и на себе си. Но който и да е бил задържаният, има огромно значение и гневът ни щеше да е същият. Ето какво съм измъдрила по-рано:
Тотално изнагляха. Журналистът и общински съветник в СОС Иво Божков е бил задържан вчера на път за Военното окръжие, където е отивал по лична работа. Прекарал е нощта в ареста в подземието. Разказа това преди малко на площада, съжалявам, че не го записах.