София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Онлайн билет за градски транспорт в София от днес

Цената на еднократния билет е 1,60 лева
34 сЕвроком 216

От днес, столичани и гости на столицата могат да купят билет за еднократно пътуване с метро или наземен транспорт чрез приложението MPASS. Цената на картата е 1,60 лева. В метрото QR кодът трябва да бъде поставен на сканиращите машини, чрез които се осъществява влизането в метростанциите, докато за наземния транспорт условието е валидирането да се извърши след качване в превозното средство на всяка една от валидиращите машини.
Инструкции за наземен транспорт
Карта за еднокартно пътуване за наземен градски транспорт е валидна за пътуване с всички дневни наземни линии по разписание на градския транспорт в София.
Картата за еднокартно пътуване за наземен градски транспорт е необходимо да бъде валидирана непосредствено след осъществяване на вход в превозното средство на най-близко разположения валидатор.
Превозният документ е валиден за придвижване в рамките на текущия курс на превозното средство или за период до 90 минути след неговото валидиране. За успешна валидация на картата е необходимо време от около 60 сек., след закупуването ѝ.
Превозният документ трябва да се използва в рамките на работното време на дневния градски транспорт, по разписание в деня на закупуване и е предназначен за използване от един пътник.
При проверка от контрольор е необходимо предоставянето на QR кода на транспортния документ за сканиране от служебното лице.
Инструкция за метрото
Карта за еднократно пътуване за метро е валидна за пътуване с всички линии на подземния транспорт по разписание на градския транспорт в София.
Карта за еднократно пътуване за метро се валидира при осъществяване на вход в метрото и важи за придвижване с линиите на метрото за период от 90 минути след нейното валидиране. За успешна валидация на картата е необходимо време от около 60 сек., след закупуването ѝ.
За осъществяване на вход в метрото е необходимо сканиране на QR кода на обозначения за целта турникет, като е необходимо задържане на екрана пред скенера на разстояние от около 10 см.
Превозният документ трябва да се използва в рамките на работното време на подземния градски транспорт, по разписание в деня на закупуване и е предназначен за използване от един пътник.
При проверка от контрольор е необходимо предоставянето на QR кода на транспортния документ за сканиране от служебното лице.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!