София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ОПАСНО СЕЛФИ: Леопард ухапа момиче в зоопарка във Варна

Момичето е ухапано по пръста след като е бръкнало през решетката на хищника

17 сИнциденти 303 Иванина Игнатова

Момиче бе ухапано от леопард при опит да си направи снимка как докосва намиращите се в клетката хищници.

Инцидентът е станал в зоопарка в град Варна на 17 септември около 18.00 часа, съобщиха от атракциона.

По време на рутинен обход пазачът на зоопарка забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на леопарда с цел да си направи снимка.

Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на мястото той установява, че момичето е ухапано по пръста от хищника.

Той оказва първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е било изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка, припомнят от зоопарка.

Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено.