София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ОЩЕ ХОРА С ОТНЕТО ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ: Няма подвижни секции за карантинирани, ако са под 10 в населено място

Ощетените призовават за масово гласуване
17 мОбщество 442 Златина Петкова

Поредна недомислица. След като стана ясно, че лицата, които са в карантина от днес или ще бъдат в такава през следващите дни, няма да могат да упражнят своето конституционно право да гласуват на 4-ти април, заради неуредица в нормативните актове, оказва се, че дори част от тези, които са под карантина от предишните дни, също ще са ограничени.

В страницата си във Фейсбук млада жена споделя, че майка й е подала нужното заявление за гласуване в срока, но също няма да може да подаде гласа си, тъй като е в населено място, в което има под 10 души в нейното положение, които да са подали такъв документ.

Публикуваме, без редакторска намеса, поста на Петя Барбалова:

Само да си споделя и друга мъка (че явно така ми е тръгнало в последните месеци). Този път по отношение на милата "държава", в която живеем. Тъй като майка ми е в карантина още 14 дни след 18-дневен престой в болница, има право да гласува само чрез опцията "мобилно гласуване". Подадохме заявление в срок (срокът беше до 31-и март за хора, които живеят на същия адрес, с който са регистрирани по лична карта), но се оказа, че правото ѝ да гласува няма да ѝ бъде дадено, тъй като трябва да има минимум 10 души в съответното населено място, които да са подали такова заявление, за да има кой да се "занимава" с тях. Такова е правилото, хора.

По данни от юни, 2020 г. в гр. Куклен населението е 7331 души. Майка ми била едва шестата с такова подадено заявление. Сметнете колко населени места с десетки пъти по-малък брой хора има в България, на които ще им бъде отнето правото на глас. Нямам думи за пореден път.

Хора, излизайте и гласувайте в неделя напук на целия този фарс! Тези, които не сте в карантина, очевидно.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!