София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Осиновителите от Къщата на ужасите вероятно са сектанти

Според шерифа децата са в добро състояние

08:19 ч. 08.08.2019 г.Крими 22

Иван Анчев Генерален консул на Република България в Чикаго: За ситуацията научихме в днешния ден, при нас е 7 август, от един български вестник. Това е един изключително неприятен случай, който хвърля сянка върху осиновяването на български деца в САЩ.
Шерифът на града ни информира подробно със ситуацията – на първо място – децата са на сигурно място, в помещение под полицейска закрила. Лекарят не е установил сексуално насилие или други наранявания. Според шерифа децата са в добро състояние.
Няма насрочена дата за съдебно заседание. Хората са искали децата да изучават предметите вкъщи, което е разрешена от закона форма. Децата са били карани да четат религиозни книги. Родителите вероятно са били сектанти.
Децата вероятно са станали американски граждани, по тази причина не сме били уведомени. В такъв случай американските власти не са задължени да ни информират. Друг вариант е просто полицията да не е била запозната с този случай. Това е една много аграрна част на Америка и тази къща представлява по същество една ферма, отдалечена от всичко.