София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

ОТ КАКВО И КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ?

МВР СЕ МОБИЛИЗИРА, ЗА ДА ГАРАНТИРА СИГУРНОСТТА ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ
пропускане

ОТ КАКВО И КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ПО ПРАЗНИЦИТЕ?

МВР СЕ МОБИЛИЗИРА, ЗА ДА ГАРАНТИРА СИГУРНОСТТА ПО ВРЕМЕ НА ПРАЗНИЦИТЕ

5 годиниКрими 25 Боряна Райчева


Всички служби на МВР ще бъдат мобилизирани в празничните дни, за да се гарантира сигурността на хората. Това заявиха от ведомството и предупредиха за няколко групи рискове по празниците.

Най-сериозният риск е от пътни инциденти, като пътна полиция призова да се обърне най-голямо внимание на защитата на децата. Черната статистика показва, че от началото на годината при катастрофи са загинали 32 деца, общо жертвите на пътя са 601 души, а ранените над 7800. Затова:

Ще има засилено присъствие на КАТ на входовете и изходите на градовете и възловите места по пътищата, за да бъдат по този начин принудени шофьорите да спазват ограниченията. Превишената скорост е причина за половината тежки катастрофи по пътищата, сочат данните на "Пътната полиция". Втората рискова група са крадците, които действат по празниците.

Пиротехниката също носи риск за живота и здравето на празнуващите. За това от МВР съветват пиротехниката да се закупува само от лицензирани обекти и да се използва след като се прочете инструкцията за употреба.

Ще има засилено полицейско присъствие и навсякъде, където има голямо струпване на хора, в това число и около големите търговски обекти.