София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Паунова и Шикерова: Въпреки ситуациите вчера никой в нито един момент не повика полиция

По време на конференцията на ГЕРБ нападнаха двете журналистки, за да им вземат телефоните

Паунова и Шикерова: Въпреки ситуациите вчера никой в нито един момент не повика полиция

По време на конференцията на ГЕРБ нападнаха двете журналистки, за да им вземат телефоните

2 мЕвроком 7920


Създаде се усещането, че тези момчета там са познати и че събитието се охранява от своебразни граждански отряди, защото те ходеха и общуваха през цялото време с хора с радиостанции, с хора, които очевидно са част от това събитие. Те бяха вътре през цялото време. Обикаляха безпрепятствено и въпреки ситуациите, които създадоха, никой в нито един момент не повика полиция, не пожела да ги изгони, не ги помоли да напуснат мероприятието. Това казаха журналистите Полина Паунова и Генка Шикерова в ефира на БТВ.

Припомняме, че вчера журналистът от "Свободна Европа" Полина Паунова беше нападната от анонимен мъж, за който от различни източници се твърди, че е служител на НСО. Към този момент тази информация не е потвърдена. Мъжът се опита да вземе телефона на Паунова, след това се опита да вземе мобилното устройство и на журналиста Генка Шикерова.

АГРЕСИЯ: Защитник на Борисов взе телефона на журналиста Полина Паунова и го изхвърли (ВИДЕО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Вижте кой е биячът, който взе телефона на Полина Паунова (СНИМКИ)

"Този човек, който го видях със залепената хартийка "ГЕРБ" го видях, че участва в пропускането на хората вътре зад въпросните ленти. След това този човек ме изхвърли и ми каза, че нямам място тук, защото провокирам", каза още Полина Паунова.

Възрастен мъж пък обиди Паунова с думите, че е "боклук" и каза да си ходи, защото "няма място там, 3 пъти и изхвърлят телефона". 

"Този човек се легитимира като Владимирус Капарис и като адрес е посочен бул. Янко Сакъзов. Легитимира се с някаква хартия, която не може да се разбере какво представлява, което не беше лична карта. Имаше снимка от преди 30 години", каза още Генка Шикерова.