София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Плевнелиев: Работата на Василев като министър има много общо с Маркс и теорията за преразпределяне

"Познавам и Асен Василев, и Кирил Петков добре", посочи той
26 сПолитика 998

"Говоря с украински президенти. Те са категорични, че 1/3 от мунициите в Украйна са произведени в България. Защо трябва да лъжем и да се крием? Какво лошо има да подкрепим народ във война? Това, което правеше Асен Василев като министър, има много общо с Маркс и теориите му за преразпределяне". Това заяви Росен Плевнелиев пред БНТ. 

"Познавам и Асен Василев, и Кирил Петков добре. Постоянното изчегъртване и опитът да вкарат ГЕРБ в изолация ще доведе до там, че до няколко месеца те ще бъдат изолирани. Премиерът не може да извади елементарната статистика кой как управлява еврофондовете. Той манипулира фактите, за да нагнетява обществото. Докато се говори денонощно как всички са корумпирани, изоставаме дори и от Сърбия. Мястото на Борисов е в ГЕРБ, защото това е негова рожба. Исках да кажа, че всички големи - Радев, Борисов, Петков и Иванов трябва да направят стъпка назад и да постъпим като Гърция и Хърватия. Там всички го направиха. У нас всички го правят, само Кирил Петков е с рогата напред. Ако през първите два мандата не се състави правителство, то при третия ще е изключително трудно. Отиваме очевидно към избори, които са чистилище в демокрацията", каза още Плевнелиев.  

"Много ми се иска да стъпим на здрава основа, ако щете на равноправността между отношенията между България и Русия. Ако имаме доказателства, че руски дипломат е подслушвал, подкупвал, разбира се, той трябва да си отиде, коментира Плевнелиев. По думите му имаме възможност да поставим двустранните отношения на здрава основа, на историческата истина, а не на манипулации.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!