Начало Новини Предавания На живо

Пловдивски полицаи са в София за „Локо“ - „Ботев“

4,7 млн. лв. получи МВР за евроизборите, каза Младен Маринове

Пловдивски полицаи са в София за „Локо“ - „Ботев“

4,7 млн. лв. получи МВР за евроизборите, каза Младен Маринове

1 годинаКрими 15 Боряна Райчева


За мача между пловдивските ФК „Ботев“ и „Локо“ са командировани колеги от града под тепетата. Това коментира министърът на вътрешните мерки Младен Маринов на влизане в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Той спомена специалните мерки за сигурност на дербито в столицата на стадиона „Васил Левски“ тази вечер. „Предприели сме сериозни мерки. Бих ги сравнил с дребито ЦСКА - „Левски“ в по-острия им вариант“, категоричен бе министърът. Според него се очаквало гостуването на 20 000 фенове на пловдивските отбори да протекат „нормално“.

4,7 млн. лв. са дадени на МВР за предприемане на мерки за провеждане на евроизборите на 26 май, спомена още шефът на МВР.

„През април 2019 г. в МВР започна подготовката за изборния процес. Изготвен е план относно подготовката и провеждането с отговорните структури. В главната, регионалните и областните дирекции на МВР са сформирани щабове“.

Той допълни, че вече се събира информация за деяния, свързани с нарушаване на изборния процес. Подготвена е организация за охрана в изборния ден и за придвижването на бюлетините.

„Извършват се тематични проверки. От дирекция „Миграция“ се обслужват гражданите на ЕС и членовете на техните семейства, за да им се даде право на глас в изборния ден“, каза още Маринов.

„Започна работа и денонощна телефонна линия и email за подаване на заявки за нарушения на изборния процес“, каза още вътрешният министър.

Също така той увери, че с оглед трите почивни дни преди изборите е създадена организация за по-бързото придвижване на гражданите, за да могат те да се включат в
изборния процес.