София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Полицията в Пловдив конфискува тонове нелегален алкохол и цигари (СНИМКИ)

Проверени са жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства
пропускане
1 денЕвроком 640

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари конфискуваха полицаите в Пловдив. Органите на МВР провеждат мащабна акция срещу търговията и притежаването на акцизни стоки без бандерол в цялата област.

Проверени са жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства.

Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол.

При извършено претърсване и изземване в жилището на 55- годишен пловдивчанин в ж.р. „Тракия“ полицаите са открили  94 стека цигари.

В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост – от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол. При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, служители на МВР се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

По случаите са започнати три досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо 7 . Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.