София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Повече от половината от циганите във “Факултета” са гласували за ГЕРБ

В останалата част от София предпочетоха “Демократична България”
10 сОбщество 1204

Над 50% от живеещите в столичния ромски квартал “Факултета” гласуваха за ГЕРБ. На това обръщат внимание от неправителствената организация “Спаси София”. Иначе, в столицата водят “Демократична България”, а общо в София ГЕРБ вземат 23%.

Публикуваме, без редакторска намеса, текстът на “Спаси София”

ГЕРБ загубиха София, но спечелиха...Факултета!

❗Само тези две числа са напълно достатъчни, за да се разбере как печели ГЕРБ. Необяснимо е как жителите на квартала, които са напълно забравени от Столичната община, които масово обитават незаконни къщи, газят в течаща канализация и живеят в кал... са толкова доволни от това управление, че редовно му гласуват огромна подкрепа. Историята от местните избори се повтори.

🚨Вчера, в осем от десетте секции в училището във кв. Факултета, членове на Спаси София следяхме за честността на вота. Имаше нарушения, за които подадохме сигнали, на които реагираха даже наблюдатели от OECD. В опит да бъдем отстранени от процеса, четирима от нас бяха набедени, че снимат в изборните секции, но бърза проверка от полицията установи, че това бе лъжа. Въпреки очакванията за масово гласуване в края на деня, такова не се случи. Според няколко опитни члена на СИК, нашето присъствие вероятно е повлияло за това. Дано!

🛑С резултатите, софиянци показахме, че това управление е напълно изчерпано. Този мандат на Фандъкова е по-кошмарен от всеки предишен. ГЕРБ-ВМРО не приемат почти нито един доклад на опозицията, няма никаква отчетност за похарчените милиарди, кметът се крие в миша дупка и вместо да даде ясна посока за европейска София, се интересува единствено от собствения си ПР. Тотална безидейност и страхливост е сковала съветниците на ГЕРБ, които отказват да изпълнят даже собствените си обещания.

✅Фандъкова и съпартийците ѝ обаче със сигурност трябва да осъзнават едно - софиянци вече не толерираме и не се примиряваме с авторитаризма, безидейността и алчността на това управление!

#СпасиСофия #НашатаСофия #Избори2021

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!