София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ПРЕСТИЖНО: Президентът на българската атлетика оглави европейската асоциация

Добромир Карамаринов бе единственият кандидат за позицията.
4 мСпортни 225 Цветомир Андреев

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов бе избран да оглави за постоянно европейската асоциация. Той заемаше временно поста повече от година и половина, а от 2015 г. е вицепрезидент на европейската атлетика.

Карамаринов вече е най-високопоставеният българин, в която и да е спортна федерация, пишат колегите от ''Сега''. Българинът бе единственият кандидат за овакантената от норвежеца Свейн Арне Хансен позиция. 

"Още веднъж ви благодаря за подкрепата и доверието. Макар и без конкурент на днешния вот, не приемам подкрепата и доверието като даденост. За мен е огромна чест да бъда избран за президент и да продължа да служа на Европейската атлетика", каза Карамаринов на изборния конгрес в Лозана. 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!