При победа Борис Джонсън ще въведе три вида работни визи

Системата ще бъде организирана по австралийски образец

2 месецаПолитика 6

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън съобщи, че при победа на предстоящите избори през декември ще въведе три вида работни визи.

Първата категория визи „изключителен талант” ще бъдат издавани на учени, гении от стартиращи организации и хора, които ще допринесат за ръста на икономиката на Великобритания.

Подобни визи ще бъдат издавани на прима-балерини и първи цигулки, обясни Джонсън в интервю за вестник „Съндей Таймс”. За такива хора няма да е необходимо да имат предложение за работа в страната, а визи ще им бъдат издавани в оперативен порядък.

Във втората категория попадат квалифицираните работници, които трябва да разполагат с предложение за работа на територията на Обединеното кралство.

Третият вид визи е предназначен за хора, които идват в страната „на отсраслов принцип” за краткосрочна работа, която не изисква квалификация. Такива, например, са сезонните работници в селското стопанство. Тази категория граждани няма да имат възможност да получат право на постоянно пребиваване.

Джонсън обясни, че системата ще бъде организирана по австралийски образец и ще позволи да се върне контролът върху британските граници след напускането на Евросъюза.

ОЩЕ ОТ Политика

Борисов се срещна с министъра на външните работи на Саудитска Арабия

Двамата обсъдиха задълбочаване на установения политически диалог

17 мПолитика

Турция: САЩ да доставят F-35 или да върнат парите

„Анкара няма намерение да изостави руските системи S-400“

3 чПолитика

Борисов: Започваме да копаем за водопровода към Перник

Премиерът коментира и незаконно подаване на ток от електрически централи

3 чПолитика

БСП подкрепи днешния протест

Отново има сблъсъци между протестиращи и полиция

6 чПолитика