Начало Новини Предавания На живо

Прокуратурата иска акция “Море”

Възлага на ресорния министър и председателя на КЗП да извършат проверки
пропускане

Прокуратурата иска акция “Море”

Възлага на ресорния министър и председателя на КЗП да извършат проверки

3 чОбщество 1264 Златина Петкова


Върховната административна прокуратура сезира министъра на туризма и председателя на Комисията за защита на потребителите за проблеми и закононарушения по черноморските плажове, съобщиха от държавното обвинение.

Оттам уточняват, че са се самосезирали по информация в медиите, от която се провокирали съмнения за неспазване на нормативните изисквания при ползване на морските плажове и нарушаване на потребителските права.

Министърът на туризма Николина Ангелкова трябва да извърши проверка заради данни за ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете, за създаване на пречки за свободно разполагане на плажни принадлежности, за нарушаване на изискването за размера и местоположението на зоната за свободно ползване на плажа, както и за цените на плажните принадлежности. 

От Комисията за защита на потребителите пък се иска да инспектира за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин, който да е видим и достъпен за ползвателите.