София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Протест затвори пътя Русе-Велико Търново

Причината е проблем с водоснабдяването, продължаващ над 10 години
6 сОбщество 326 Златина Петкова

Протест затвори днес движението по пътя Русе-Велико Търново. Причината за недоволството е нерешен проблем с водоснабдяването в село Драганово, който продължава вече над 10 години.

Към 8:20 ч. на пътя край село Поликраище вече се бяха събрали около 250 души. Протестиращите се оплакват от постоянното спиране на водата през последните години. Проблемът е станал още по-остър с началото на пандемията от коронавирус.

От 3 до 14 февруари в селото отново не е имало вода, а скъпоценната течност е изтичала в отходния канал заради авария, разказва местен жител.

По неговите думи са направени над 100 ремонта, но проблемът не е разрешен, а селището има 3000 жители, които страдат от безводието.

Сигнализирано е за проблема и на кмета на Горна Оряховица, и на областния управител, но безводието е продължава. Това кара жителите на село Драганово да излязат на протест и да блокират пътя между Русе и Велико Търново. В 8:50 ч. движението по трасето беше спряно от протестиращите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!