София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Първият учебен ден в условията на коронавирус

Децата посрещнаха празника при спазване на всички мерки
пропускане
58 сОбщество 337 Златина Петкова

Въпреки увеличаващия се брой на заразените от коронавирус в страната, първият учебен ден в България, както обикновено, беше открит на 15-ти септември. По традиция десетки деца и родители прекрачиха прага на учебните заведения с букети цветя и усмивки на лица. 

Тази година е първа в света на знанието и за малкия Джорджи. За него маската не задължителна, но въпреки това има такава, украсена с български шевици. 

В друга част на столицата в двора на 51 училище “Елисавета Багряна” балони политат от ръцете на деца като Джорджи, а вътре в сградата, развълнувани ни посреща Диана. За нея тази година също е първа, но не като ученик, а като преподавател по български език и литература.

За разлика от Джорджи и учителката Диана, за Ася, която е ученичка в 11 клас,  обучението в условия на COVID не е новост.

Асен Александров също няма притеснения от вируса. Като директор на 51-во училище “Елисавета Багряна” той вече е наясно с това какво следва да се направи, за да може възпитаниците и колегите му да се срещат със знанието при максимална безопасност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!