София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Психологът Калин Гайтанджиев: Мястото на децата е в училище

"Родителите трябва да подкрепят учителите" коментира психологът.
13 мОбразование 211 Николай Трифонов

"Мястото на децата е в училище, а условието да бъдат тествани, за да бъдат в клас, е добро решение на фона на социалната изолация и онлайн обучението. А в процеса на тестване е важно семействата и училището да си партнират. Ако партнирането е изградено, и семейството и училището са намерили подходящ начин за това, въобще няма да бъде поставен въпросът дали тестването ще бъде стресиращо за децата", това заяви пред БТА психологът Калин Гайтанджиев.

Според него крачка напред е решението децата от 1-ви до 4-ти клас да присъстват в училище. "За малките деца училището е най-необходимо, там трябва да седи някой, да им държи ръката, докато се учат да изписват буквите, а също за тях това е началото, в което се отделят от семейството и започват да стават самостоятелни", заяви психологът. Гайтанджиев допуска, че ще бъде трудно на учителите, на които ще им се налага да тестват децата, но, по думите му, по-добро към момента от това не може да се измисли, за да бъдат децата в клас. 

"За да бъдат децата по-малко тревожни и стресирани, е добре родителите да се включат в подкрепа на учителите в процеса на тестването", допълни психологът.  

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!