София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Радан Кънев: Свидетели сме на безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление

"Всичко това се случва под егидата на българския президент"

46 сПолитика 690

“Днес сме свидетели на абсолютно безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление между първите две политически сили в държавата."

Това заяви българският евродепутат от ЕНП Радан Кънев в Европейския парламент в Брюксел.

"Опит, в който очевидно участват от една страна организираната престъпност, а от друга страна - компрометираната прокуратура, която е призвана да се бори с нея. От една страна - службите за сигурност, от друга страна - “петата колона” в българската политика, срещу която тези служби би трябвало да ни защитават. И всичко това се случва под егидата на българския президент и ръководеното от него служебно правителство. Отправям това послание към вас и като призив за подкрепа, но и като много сериозно предупреждение накъде води разпадането на правовата държава”, добави Кънев.

"Българският президент не е обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България", заяви на свой ред колегата му от ЕНП Александър Йорданов.