София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

РАЗСЛЕДВАНЕ: МВР проверява Христо Терзийски за връзки с мафията? (ДОКУМЕНТИ)

ИЗТОЧНИК: НАРОД.БГ
3 мКрими 2921

ИЗТОЧНИК: НАРОД.БГ

Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР проверява бившия вътрешен министър Христо Терзийски за нерегламентирани връзки с престъпния свят покрай разработката „Римлянин”, разкри ексклузивно Narod.bg на базата на документи, с които редакцията разполага.

От данните става ясно, че сигнали за връзките на висшия полицай с мафията е подаден още до предишния министър на ГЕРБ Младен Маринов. Към момента на сигнала Христо Терзийски е шеф на Главна дирекция „Национална полиция”.

Маринов е предупреден за нарушения на закона от Терзийски и неговите подчинени в ГДНП, но не предприел нищо. В сигнала фигурира и случаят с супер евтиния имот в „Бояна”, с който Терзийски се сдобива от сенчест бизнесмен от Кипър Харис Кунтурис буквално за жълти стотинки, за което Narod.bg вече писа.

Все пак в МВР не всички са от престъпната кохорта на ГЕРБ – нова сигнал за мафиотите около Терзийски е регистриран до зам.-председателя на ДАНС Недялко Недялков, назначение на ГЕРБ, който, естествено, си затваря очите за пореден път.

На 24 април 2020 г. безобразията на сенчестите ченгета около Христо Терзийски са входирани до Специализираната прокуратура. Криминалисти от дирекция „Вътрешна сигурност” уведомяват прокурор Димитър Петров, че от 2017 г. действа организирана престъпна група от поне три лица, създадена с користна цел, в която се откроява името на Христо Терзийски, който година по-късно ще бъде МВР министър напук на всички сигнали.

Разработката е под кодовото име „Римлянин”. Въпреки ужасяващите данни само три месеца по-късно – през юли 2020 г., Бойко Борисов назначава Терзийски за вътрешен министър.

Работата на МВР по скандалната къртица на мафията в самия връх на министерството продължава. Разкритите факти ще бъдат предоставени на ДАНС и Специализираната прокуратура за последващи действия срещу Христо Терзийски, обясни информаторът на Narod.bg.

По време на професионалния си стаж продажното ченге преминава последователно през следните длъжности:

– Оперативен работник в сектор „Криминална полиция“ в 06 РУ-СДВР;

– Оперативен работник в сектор „Наркотици“ – СДВР;

– Началник на група в сектор „Криминална полиция“ в 06 РУ-СДВР;

– Началник на сектор „Наркотици“ – СДВР;

– Зам.-началник отдел „Криминална полиция“ – СДВР.

През месец септември 2009 г. е назначен на длъжност заместник-директор на СДВР.

На 24 февруари 2015 година става директор на Главна дирекция „Национална полиция“, от юли 2020 е поставен за вътрешен министър.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!