София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

"Републиканци за България" защитиха Радев: Да оставим Президента на спокойствие

Коментар на зам.-председателя на "Републиканци за България" Павел Вълнев
5 мЕвроком 593

След проведените срещи на президента Румен Радев със здравния министър и медицински експерти зам.-председателят на "Републиканци за България" Павел Вълнев коментира днешните събития. Според него вместо да получи конкретни отговори, държавният глава е получил само критики. В своя пост във фейсбук Вълнев посочва, че Румен Радев трябва да бъде оставен на спокойствие да върши своите задължения. Ето какво посочва още дясната ръка на Цветан Цветанов: 
 
Изглежда, че след футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт.
Държавният глава днес започна консултации за справедливи и прозрачни избори в условията на пандемия. Направи го така, както и предшествениците си - с широко отворени порти на "Дондуков" 2. Той и сам може да реши и най-късно месец преди вота да публикува президентски указ, с който да насрочи изборите. Въпреки това Румен Радев попита първо здравните власти, а после и партиите, дали са помислили по въпроса, имат ли единен протокол за действие в усложнената обстановка. Вместо конкретни отговори, Президентът получи куп съвети за собствената си работа. Премиерът дори се изказа задочно по суверенното право на държавния глава да се произнесе за датата на вота.
Мисля, че трябва да оставим Президента на спокойствие. Да кажем мнението си и да проявим възпитание и търпение.
Тече последната година от този мандат на г-н Радев. Вярвам, че в това свое решение той се мотивира от конституционното право на всеки гражданин да гласува - сигурно и спокойно. И от нищо друго.
Павел Вълнев, Републиканци за България, Фейсбук