София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Родителите на 14-годишното момиче, обвинило полицай в блудство, разказват за случая

Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка

3 мКрими 602

Родителите на 14-годишното момиче подало сигнал, че е жертва на сексуално посегателство от полицай, дадоха подробности по случая пред Нова Тв.

Припомнямe, в четвъртък 48-годишен служител на МВР беше задържан на работното си място, по подозрение, че е правил секс с непълнолетното момиче, настанено в поправителен дом за две седмици. 

„На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Тя е била уплашена”, разказват родителите на детето.

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в неведение, какво се случва с дъщеря им. Знаят само едно – споделила е пред психолог, че полицай ѝ е посегнал, сексуално.

Родителите ѝ разбират в четвъртък, миналата седмица.

„И ми казват: Може ли да дойдете в следствието? Имало инцидент. И аз питам, какъв инцидент? И той ми каза, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай, как стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито – нищо”, споделят те.

14-годишното момиче е осиновено от мъжа и жената от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка.

Била е настанена в приемника за малолетни и непълнолетни деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни.

 „Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем, този е бил на работа”, посочват родителите.

Момичето е било само в приемника с надзирателя. Други деца не е имало. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая.

„Как хубаво знаел английски и си говорили на английски. Помагал ѝ за задачи. И каза, че като си заминете – ще учим за философията на Ренесанса”, посочват родителите.

Два дни след този разговор, полицаят е арестуван на работното си място. През деня, момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало полов акт с 48-годишния служител на МВР.

„Това е станало когато тя е отишла да се къпе”, твърдят родителите.