София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Румен Гълъбинов: Трябва да има лимит на кредитите, давани от ББР

Коментар на икономиста в предаването “Делници”
8 сИкономика 293 Златина Петкова

“Трябва да има лимит на кредитите, давани от ББР”, заяви в предаването “Делници” икономистът Румен Гълъбинов. Той одобри промените, наложени от новия икономически министър Кирил Петков, който реши таванът на кредитирането да бъде 5 милиона лева. Гълъбинов допълни, че може да бъдат направени вътрешни разбивки и спрямо тази най-голяма сума. 

Финасистът взе отношение и по казуса с вземанията на държавата, които не са били събрани. Той изтъкна, че държавата трябва да изработи механизъм, по който това да се случва адекватно, като в същото време спрямо засегнати от пандемията малки фирми следвало да се използва механизма на данъчната ваканция.

“Можем да получим от ЕС до края на годината над 1,5 милиарда лева”, посочи още специалистът, като той посочи, че с тези пари може да се случи и актуализацията на пенсиите от началото на 2022 година.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!