София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РУСКИТЕ ШПИОНИ: България не е получавала информация за смъртта на човек с името Денис Рашков

Когато български гражданин почине в друга държава, страната ни трябва да бъде уведомена

1 месецКрими 2 Марияна Стойчева

В МВнР не е постъпвала информация от Русия за настъпване на смъртта на български гражданин с името Денис Рашков.

Това заявиха след от институцията след официално запитване.

Както е по правило, когато български гражданин почине в друга държава, страната ни трябва да бъде уведомена за това по дипломатически път.

Според източници на БНТ самоличността на Денис Рашков е открадната след неговата смърт и под това име в България е влязъл шпионин, чието истинско име е Владимир Горочкин.

Именно на него и жена му - Татяна Горочкина или Диана Рашкова, както се е представяла в България, докато двамата са действали като шпиони, ДАНС наложи 5-годишна забрана за влизане в България.

Отново според наши източници Денис Рашков, чиято самоличност е била използвана и шпионинът е дошъл в България, представяйки се за него, след като уж 20-години не се е връщал в страната, вече няма живи роднини в България. Това е и причината неговата самоличност да бъде дадена на Владимир Горочкин.