София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Съдия Дишева: Трябват законодателни промени в Съдебната системата, сама няма да се изчисти

"Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела"

2 месецаПравосъдие 12 Антония Лазарова

Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела. Така Атанаска Тишева, член на ВСС, коментира в ефира на Нова разказите за изнудвания на съдии и прокурори от Мартин Божанов – Нотариуса.

"Когато прокурори и следователи са замесени в подобни ситуации, разследването става изключително трудно. Има възможности прокуратурата, надявам се да има и сили. Борислав Сарафов пое ангажимент за създаване на нов образ на прокуратурата и нов начин на работа – ето, това е случай, с който може да се изчисти образа на прокуратурата и да се освободи тя от служители и прокурори, които са замесени в подобни схеми”, смята тя.

Според нея в никакъв случай не може да спре чадъра в районната прокуратура. „Но тези неща не могат да се развиват без замесени служители в МВР и други институции.”

„Не смятам, че системата сама може да се изчисти в тази ситуация. Трябва да се предприемат мерки на законодателно ниво. Много неща може да се направят на тази парламентарна комисия”, допълни още тя.