София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Шефът на ББР се обиди на въпрос за отпуснатия кредит от 75 млн. лева на колекторска фирма

"Започвам да се удивлявам от нездравото желание на някои фигури"
1 годинаПолитика 64 Боряна Райчева

Радвам се, че Българската банка за развитие получи внимание, за съжаление се случва сега, заради епидемията от Covid-19. Това обяви Стоян Мавродиев, изпълнителен директор на институцията. 

Над 1,7 млрд. евро са договорени от различни международни банки. Ние не раздаваме кредити и всички, които разпространяват фалшиви новини, трябва да знаят, че подкопават доверието към банковата институция в България, категоричен е Мавродиев. 

Над 130-140 хиляди души ще получат този безлихвен кредит от 1500 лева, информира още той. 

Започвам да се удивлявам от нездравото желание на някои фигури да извличат политически дивиденти, дори в ситуация на тази тежка криза. Не помня колко пъти ми е искана оставката, това вече явно е някакъв условен рефлекс, коментира Мавродиев. 

Той допълни, че в момента ББР работни денонощно със своите екипи, успяхме за дни да свършим това, което би отнело месеци. Доста е омерзително да се търсят политически скандали в такъв момент, отбеляза Мавродиев. Той реагира остро на зададен въпрос от страна на журналистката Илиана Беновска във връзка с информация, че Българската банка за развитие е отпуснала кредит от 75 млн. лева на кредиторска фирма и увери, че това е фалшива новина. Мавродиев информира също, че в периода на кризата заплатите на ръководните позиции в банката ще дарят своите заплати. 

Във връзка с твърдението за съмнителния отпуснат кредит вицепремиерът Томислав Дончев коментира малко по-рано днес, че тази информация никак не звучи добре, без значение дали е морално, или законно. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!